Se alla

Pressmeddelande

Pressmeddelande

Tisdag 6 juni 2023

Den politiska situationen på Ekerö är svår. Liberalernas förstahandsalternativ bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna i en Mälaröallians har havererat. Det är inte bra då stora utmaningar vad gäller ekonomi, samhällsbyggnad, infrastruktur, klimatanpassning och daglig verksamhet måste hanteras. Den politiska situationen måste därför lösas i närtid och Liberalerna vill vara en konstruktiv del i att skapa ett stabilt majoritetsstyre som vilar på en socialliberal ideologisk värdegrund.

Liberalerna har därför förhandlat med Mittenstyret (S + Kd + C) för att enas om sakpolitik som är viktig de närmaste åren. Liberalerna har efter framgångsrika förhandlingar tecknat ett samarbetsavtal med Mittenstyret och går i samband med nästa kommunstyrelsesammanträde den 7 juni in i det samarbetet. I det samarbetet ingår även Mp som fört parallella förhandlingar med Mittenstyret. Liberalerna blir därmed ett av fem partier som kommer att styra Ekerö fram till valet 2026.

Den lösning som nu väljs har goda förutsättningar att hålla stabilt under hela den återstående mandatperioden. Ekerö kan bättre!

 

För mer information kan ni kontakta:

Fredrik Ohls, kommunalråd, gruppledare, 072-212 78 39

Ingela Sedin Nilsson, ordförande, 070-509 16 64

Alexander Lind af Hageby, politisk sekreterare 076-614 49 89