Se alla
Liberalerna Ekerö kommunfullmäktigekandidater 2022

Pressmeddelande

Liberalerna Ekerös syn på det uppkomna lokalpolitiska läget

Fredag 26 maj 2023

Den politiska situationen på Ekerö är svår. Liberalernas förstahandsalternativ bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna i en Mälaröallians har havererat sedan Centern och Kristdemokraterna lämnat samarbetet. Detta har lämnat Ekerö kommun i ett limbo. Det är inte bra då stora utmaningar vad gäller ekonomi, samhällsbyggnad, infrastruktur, klimatanpassning och daglig verksamhet måste hanteras. Den politiska situationen måste därför lösas i närtid och Liberalerna vill vara en aktiv konstruktiv del i det.

Liberalerna är därför kvar i Mälaröalliansen tillsammans med Moderaterna och förhandlar nu med dem. Målet är ett framtida samarbetsavtal för att bilda ett minoritetsstyre som söker stöd för en politik som utvecklar och är bra för Ekerö kommun och kommunens invånare. Vi i Liberalerna varken har eller ska ha några synpunkter på de eventuella diskussioner Moderaterna har med andra partier, så länge dessa inte står i konflikt med vår liberala ideologi. Varje parti agerar med sin egen rätt.

Liberalerna kommer aldrig svika sina liberala värderingar och kommer inte genomföra beslut under mandatperioden som varken är socialistiska eller främlingsfientliga. Vi har en vision tillsammans med Moderaterna om hur vi vill att Ekerö ska styras och utvecklas. Där sätts individen och hens frihet och möjlighet till utveckling i centrum.

Vårt vägval kommer i första hand styras av vad vi anser är bäst för Ekerö kommun och dess invånare. I andra hand kommer omsorgen av vårt eget parti. Den lösning som nu väljs måste ha förutsättningar att hålla stabilt under hela återstående mandatperioden. Ekerö kan bättre än det vi sett senaste tiden.

 

För mer information kan ni kontakta:

Fredrik Ohls, kommunalråd, gruppledare, 072-212 78 39

Ingela Sedin Nilsson, ordförande, 070-509 16 64

Alexander Lind af Hageby, politisk sekreterare 076-614 49 89